Painotuotteet ammattitaidolla
painaa - teippaa - tulostaa

Hanna

Kerro, mitä kuuluu toimenkuvaasi Sata-Serissä?

Vastuualueinani ovat seripaino ja tuotanto. Päätyöni on seripainaminen. Työtehtäviini kuuluvat painoseulojen valmistus ja puhdistus sekä tarvittaessa myös painotuotteiden viimeistely sekä jälkikäsittely.

Kauanko olet työskennellyt Sata-Serissä ja miten tulit firmaan?

Olen työskennellyt graafisella alalla 33 vuotta, joista viimeiset 20 vuotta Sata-Serissä, tarkemmin sanottuna maaliskuussa 2021 tulee 21 vuotta.

Kirjapaino, jossa aikaisemmin työskentelin, lopetti toimintansa ja sieltä oli suositeltu minua toimitusjohtaja Jouni Honkaselle. Jouni soitti ja tarjosi minulle seripainajan työtä ja sillä tiellä ollaan edelleen. On ollut huikeaa nähdä ja saada olla mukana graafisen alan kehityksessä.

Mielekkäintä työssäsi?

Tykkään työstäni todella paljon, koska työpäivät ja -tehtävät ovat vaihtelevia. Meillä Sata-Serissä painetaan monenlaisille materiaaleille (tarra, muovi, tekstiili, lasi, alumiini, biokomposiitti, kivi, pahvi, paperi ym.) ja meillä on käytössämme neljä eri kokoista seripainokonetta erityyppisten materiaalien painatuksia varten. Painotyöt vaihtelevat aina pienistä kappalepainatuksista suurempiin 1200 x 800 mm:n arkkipainatuksiin.

Työni vaatii tarkkuutta ja painettavan jäljen pitää olla ehdottomasti priimaa. Pitää myös hallita painovärit ts. oikeanlaiset värit eri materiaaleihin.

Olen luonteeltani tarkka ja mottoni onkin että ”jos jottai tehdä, niin se tehdä lailles”.

Ja ei pidä unohtaa meidän mahtavaa ja ammattitaitoista työporukkaamme - töissä on kiva olla.

Mieleenpainuvin työsi?

Mieleenpainuvia töitä on ollut paljon. En osaa nostaa mitään yhtä ylitse muiden. Aina sitä on hyvillä mielin, kun työ onnistuu ja saa asiakkaalta sekä esimiehiltä hyvää palautetta.

Terveisesi asiakkaille?

Mikäli ammattitaito ja laatu ovat Sinulle tärkeitä, tule asioimaan meille! Meillä osataan.

Hanna Hellsten
seripaino
040 652 0704 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

PÄIVI ok

Kerro, mitä kuuluu toimenkuvaasi Sata-Serissä?

Aloittaessani äitiysloman sijaisena Sata-Serissä vuonna 2014, perustoimenkuvani oli tuolloin asiakaspalvelu. Kun minut vakinaistettiin, toimenkuvani laajeni pikkuhiljaa. Minulla on yli 35 vuoden kokemus graafisesta alasta; eniten eli likimain 20 vuotta graafisesta suunnittelutyöstä ja sivutaittojen tekemisestä sekä myöhemmin myös myynti- ja markkinointityöstä. Siihen kouluttauduin aikanani työni ohella, kuten myös digitaaliseen valokuvaukseen ja tuoreimman koulutuksen olen saanut sosiaalisen median sisällön tuottamiseen. Näiden vuosikymmenien aikana minulle on kertynyt runsaasti tietoutta graafisesta alasta kokonaisuutena ja on tosi hienoa, että voin valjastaa tietouttani käyttöön nykyisessä työssäni Sata-Serissä.

Tällä hetkellä päivittäisiin työtehtäviini asiakaspalvelun lisäksi kuuluvat painoaineistojen graafinen suunnittelu, tarjouslaskenta, suurkuvatulostus ja -valmistus, asiakaskontaktit niin puhelimitse kuin sähköisestikin. Kun Sata-Seriin saatiin modernimpaa suurkuvatulostustekniikkaa, olin siitä päävastuussa silloin ja olen yhä edelleen yhdessä Jussi Erikssonin kanssa.

Tuoreimpana uutena vastuualueenani on Sata-Serin sosiaalisen median sisällön ideointi yhdessä Jussin ja Susannan kanssa, sisällön toteuttaminen sekä sen ylläpito ja analysointi. 

Kauanko olet työskennellyt Sata-Serissä ja miten tulit firmaan?

Kesäkuussa 2020 tuli kuluneeksi 6 vuotta siitä, kun Erikssonin Jussi soitti minulle ja pyysi juttusille.

Jussi ehdotti minulle äitiysloman sijaisuutta ja sen päätyttyä minut vakinaistettiin, koska samoihin aikoihin Sata-Serin Jämsän toimipiste lopetettiin ja suurkuvatulostus siirrettiin Raumalle saman katon alle muiden toimintojen kanssa.

Mielekkäintä työssäsi?

Eniten työssäni pidän monipuolisuudesta. Kaikki päivät ovat tyystin erilaisia ja työtehtävät vaihtelevat kovastikin eri päivinä. Innokkaimmin tartun ideointi- ja suunnittelutyöhön. 

Myönteinen asiakkaan tai oman henkilöstön palaute saa minut hyvälle tuulelle pitkäksi aikaa ja se pitää kivasti työmielekkyyttä yllä.

Mieleenpainuvin työsi?

Rauman Prisman Kauppakassi-toimipisteen mainosteippien toteuttaminen ja kylttien valmistaminen oli tosi iso urakka aikoinaan minulle, juuri taloon tulleelle ”keltanokalle”. Hyvin siitä selvittiin yhdessä reippaan ja avuliaan kesätyöntekijämme avustuksella. 

Terveisesi asiakkaille?

Tule ja ihastu Sata-Serin palveluhenkisyyteen ja vankkoihin alan ammattilaisiin. Olemme täällä juuri Sinua varten!

Päivi Salminen
asiakaspalvelu, suurkuvatulosteet, prepress
0400 263 770
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

SUSANNA

Kerro, mitä kuuluu toimenkuvaasi Sata-Serissä?

Prepressissä toimenkuvaani kuuluu mm. asiakaspalvelu, graafinen suunnittelu sekä Instagram-julkaisut. Pääsääntöisesti suunnittelen ja valmistan digipainoon menevät tuotteet, mutta teen myös kylttien, tarrojen, seripainotuotteiden valmistusta sekä suunnittelua. 

Kauanko olet työskennellyt Sata-Serissä ja miten tulit firmaan?

Minulla on reilu vuoden työura takana Sata-serissä. Tulin taloon vappuna 2019.  Siirryin tänne yrityskauppojen myötä Rauman Offsetpainosta, jossa olin prepress/graafinen suunnittelija 15,6 vuotta.

Mielekkäintä työssäsi?

Nopeatempoiset vaihtuvat työt sekä työpaikan ammattitaitoinen ja iloinen porukka pitävät työn ”flown” hyvässä vireessä. Oli työ sitten vapaata suunnittelua, asiakkaan kanssa yhdessä toteutusta, myös mekaanisempi eli toistuva työ, kaikki monipuolisuus pitää työn mielenkiintoisena. Positiivista haastetta riittää sopivasti kun päivät vaihtelee. Onnistumisen tunne kun asiakas on tyytyväinen saamaansa palveluun sekä lopputuotteeseen. 

Mieleenpainuvin työsi?

Niitä on paljon, suunnittelupuolelta mieleen painuu erityisen hyvin kun saa siittä vielä asiakkaalta hyvän palautteen. Eräälle suurelle asiakkaalle suunnittelin alusta asti palveluoppaan heidän sisäiseen käyttöön. Se sai paljon kiitosta ulkoasusta, selkeydestä sekä helppokäyttöisyydestä. Se on jäänyt mieleen.

Terveisesi asiakkaille?

Palvelevaan  ammattilaitoiseen painotaloon on mukava ja helppo tulla, täältä saat asiantuntevaa palvelua jokaiselta. Meiltä saat toivomasi tuotteet juuri niin kuin on sovittu ja sovitussa aikataulussa.

Susanna Hyvärinen
prepress
044 755 2610
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.